Friday, August 5, 2016

Alvaro Soler - Agosto (Vevo Lift)

Friday, January 22, 2016

BUKIT KELUANG,BESUT











Monday, August 17, 2015

Impersonate.....








Wednesday, August 5, 2015

#Goodnight MH370


YAB PM NAJIB RAZAK :-
6 AUGUST 2015

"PRIME MINISTER NAJIB RAZAK STATEMENT ON MH370
On 8 March 2014, flight MH370 from Kuala Lumpur to Beijing disappeared. The days, weeks and months that followed have been a period of torment for the families of those on board.
The plane’s disappearance was without precedent. At every stage, we followed the tiny amount of evidence that existed. But, despite the efforts of 26 nations and the largest search in aviation history, from the South China Sea to the Indian Ocean, the plane could not be located.
Neither could investigations by the world’s leading aviation experts answer why MH370 veered off course and went dark. While the plane’s disappearance remained a mystery, we have shared the anguish of those who could find no comfort.
Last week, on 29th July, we were informed by the French authorities that part of an aircraft wing had been found on Reunion, the French island in the Indian Ocean.
Today, 515 days since the plane disappeared, it is with a heavy heart that I must tell you that an international team of experts have conclusively confirmed that the aircraft debris found on Reunion Island is indeed from MH370.
We now have physical evidence that, as I announced on 24th March last year, flight MH370 tragically ended in the southern Indian Ocean.
This is a remote, inhospitable and dangerous area, and on behalf of Malaysia I would like to thank the many nations, organisations and individuals who have participated in the search.
The burden and uncertainty faced by the families during this time has been unspeakable. It is my hope that this confirmation, however tragic and painful, will at least bring certainty to the families and loved ones of the 239 people onboard MH370. They have our deepest sympathy and prayers.
I would like to assure all those affected by this tragedy that the government of Malaysia is committed to do everything within our means to find out the truth of what happened. MH370’s disappearance marked us as a nation. We mourn with you, as a nation.
And I promise you this: Malaysia will always remember and honour those who were lost onboard MH370."
Courtesy: Friends of Barisan Nasional page.
In this regard, my deepest condolences to all victims...our prayers will be with them..Al-Fatihah..
Especially to my acquaintance brother Allahyarham Sofuan Ibrahim.Al-Fatihah.

JELIMAS: Angan-Angan Mat Zaza



Satu jenama yang digagaskan oleh saya sendiri..
diadaptasi dari produk2 asas tani lain macam Agromas...
bertujuan untuk mengangkat hasil produk yang dihasilkan oleh mahasiswa UMK Jeli.
Idea ini tercetus apabila saya diberi kepercayaan untuk mengendalikan kolam ikan disini,
namun Allah pinjamkan sekejap untuk menunjukkan kepada saya bagaimana dalam dunia ini cabaran dan rintangan ini lah kena hadapi supaya kita lebih kuat..

Saya dilantik untuk membantu pentadbiran berurusan dengan "student company"..
Permulaannya,saya berjaya mengumpulkan beberapa syarikat pelajar..
Task pertama LULUS.
Saya mencadangkan supaya "kita" mempunyai satu "branding" dari kampus jeli dan berhasrat untuk Tok Pa melancarkan jenama ni..politik sket..haha
jadi dalam JELIMAS kita ada ikan,puyuh,itik,cendawan dan dll.

Langkah awal mewujudkan page JELIMAS di FB..baru reach 272 likes setakat ni..not much,
tapi "demand" hasil produk macam ikan,puyuh dan cendawan amat memuaskan..
production kita pulak tak stabil..itu kelemahannya..
Produk2 ni juga dicanang oleh pentadbiran sekitar Jeli..Alhamdulillah..
nampak ada sinar sket..
tapi besar sangat pulak angan2 ni..dan boleh dikatakan ianya dah berkubur...

Bukan kali pertama...
Agriculture Expo 2014..pertama kali dibuat dalam Kampus Jeli...
"Diorang" cabar kita..pantang dicabar puak2 kami ni acahnya..
walaupun ada cacat cela..tapi acara ni dah jadi acara tahunan disini...
"Foster the Entreprenuership attributes"..we proved it!...
terkilannya,pihak sepatutnya langsung xmenghargai walaupon sijil seringgit tu...

Saya berpendapat dalam masa 10 tahun..
acara ni jadi acara yang besar walaupun Jeli ni dalam "hutan"
UUM dulu pon dalam hutan jugak..
orang gila ja pikir macam ni...tetiba Tok Pa pulak angkat AGX sebagai acara tahunan..
tp edisi kali ni nama dah tukar JAHAC.."Jahak demo"..haha
Jelimas ni dok ingat nak suruh Tok Pa laa launch time Jahac tu..
sekurang2nya free marketing "branding' kita..
simpan saja angan2 ni...eh!buang ja laah...
Goodbye Jelimas!!!...











Sunday, August 2, 2015

August Sales!

Jualan Kemerdekaan Ogos!.
...Promosi Penapis Air dari Coway!...
Jualan dan Pemasangan Seluruh Malaysia!!

Hotline : 017-4467879 Helmi, 019-9676469 Zharif
(Whatsapp/PM)

Sewaan bulanan hanya RM125 dan Servis percuma selama 5 Tahun.

Villaem bila waktu malam...

Villaem dah dipasang dirumah customer kami

Pemasangan dan permindahan percuma...



Saturday, August 1, 2015

Penapis Air Coway


Produk penapis air terbaru dari Coway:

Metro sangat sesuai di pejabat

Villaem paling sesuai dirumah.
Zulhelmi Coway-0174467879
Zharif Coway-0199676469