Thursday, October 1, 2009

BILA PENTERNAK BERAYA....

bdk2 nie cuba nak jd vogue


bersama kiu ling yen






jom kencing ramai2





kacak nya.......

ada orang tengah lukis kita ni


8 jejaka kacak..



oh tidakkkkkkk......!!!!!



budak penternakan......




asal ada 9 ja.......mana lagi?..MARWAN?SYUK


10 yang the best..marwan amik gambar..




Tanggal 1 october ni,ari ni memang syok...cerita dia camni,kami bdk laki klas SBH memang tak tau yang budak pompuan dah plan nak buat jamun raya taun ni...mula2 xnak ajak sume klass tp dengan moto yang digalas "sharing is caring is our trust"...satu klass kami ajak....planingnya just kat blok kat umk ni ja,tp munirah yang baek ati nak sponsor tempat....so,seprti besa tugas si fizah la nak mula kutep duet...aku jumpa dia kat,Myspices,pantai timur dan merata lagi dia mesti ckp "za,duet.."..ha..ha....memang lawak,bukan aku ja kena tp bdk laki len sama ja...tp fizah bendahari yang bagus..ayam dengornyer si haslinda yg urus,apa lg ek..ntah aku pon dah lupa..tp semestinya bdk pompuan klas aku ni memang bleh berdikari tanpa disuruh..syabas penternak pompuan..then,pada malam jumaat ni kami pon berangkatla kat situ..kat mana ? rumah munirah kat pantai sabak..so,rusa si Farok ngan keta munirah pon digunakan untuk mengangkot budak2 penternak nie.....kami bdk laki seramai 11 orang naek satu rusa tu..fuh..bayangkanlah..macam2 bau...tp dlm rusa tu memang best,walaupun macam saden tapi bg kami tu macam satu pengalaman yang terindah..azri mesti dok depan,zack,azam,mus,syuk,azray,frankie,khairi..erm...sapa g ek..marwan!!!...perjalanan mengambil masa dalam 15 minit camtu la..dalam perjalanan tu macam2 kami buat,sembang2,nyanyi2,gelak2..van tu sepatutnya sejuk,coz econ dia memang kuat..tp tiba2 rasa panas semacam ja,so ramai dah berpeluh dah ni terutamanya abe zack..ermmm,peloh kuat!..tingkap yang disangka tidak boleh dibuka itu,tiba2 di buka oleh azray..fuh..best giler angin kat luar tu...faruk pon dah xfocus bawa van ni,tiba2 van yg dipandu meragam,melompat dan van ni terhenti di tepi jalan yang kacil nie...terkesima semuanya..."dah,sudah kita van rosak"...kata mus..abe zack lantang bersuara,"turun..turun...semua.."..kesemua sebelas jejaka tampan gagah ni pon turun menolak van yang tersadai kat tepi jalan ni..nak tau rupa-rupanya van tadi terlanggar 2 bijik buah kelapa dara yang agak besar..!!...so,perjalanan diteruskan...nyanyian sumbang pon berkumandang lagi....lepas 5 minit,kami pon tiba di rumah munirah ni...bapak rr, besar gila rumah....kami pon dengan tertibnya pegi salam ngan bapak n pak cik dia..mak dia dah sediakan makanan dan tempat bakar,kami just g sambung bakar ja....mula2 aku,azam,azri,mus ngan zack orang paling depan dok membakar ayam ngan sosej ni...lepas kene 5 ketul ayam tu dah masak,aku,azri ngan zack pon mengundurkan diri dari tempat bakar tu...panazz wei..aku dah xtahan dah,minum air dah sejug nie..almaklumla pose 6 disiang hari..azam,mus dan ee still stay kat situ..diorang nie memang tahan panas!..aku pon gi tempat dimana hidangan disediakan,kat situ la aku duduk ngan herny,lina,nana,nad,faruk,zack,azri n sapa lagi tah...kami dok merasa makanan kat situ,mula2 satu sosej dimasukkan kedalam mulut..yang best nyer,faruk nak suap sosej masuk dalam mulut herny...erm,macam lucah jer kan..tak tahu la nak cerita camna memang aku rasa kawan2 kelas penternakan nie memang best..huhu...kami agak berpesta jugak la,makan nie sampai nak muntah balik...ayam yang diorang kata sorang 3 ketul dah jadi 6 ketul sorang..sosej xtahu la brapa batang aku sumbat...bihun lagi,sirap selaseh lg...fuh..RM10 memang berbaloi...dah la dapat makan byk,pastu dapat eratkan hubungan sekelas plak..untungnya dok UMK ni...syukor..pas ja makan kami sambut bufday budak2 yang laher bln 9...bukan budak la...majoriti lebih tua dari aku..kira kakak n abang aku kat sini..eeuuuu..kami bergambar abeh2 san..memang best satu kelas dapat berhimpun skali...wuaahhh,aku pon dah ngantuk nie..kami dalam kol 12 lebih kami pon mengundurkan diri....bila balik,aku merasakan keselesaan yang amat,bila van yang 11 orang naek td dah jadi 7 orang ja,selebihnya pak cik tuh antar....aku rasa tamat kat sini ja kot cerita penternak beraya...ini merupakan kenangan yang terindah...!!!..[ceh....macam tajuk lagu rrr plak]

2 comments:

Anonymous said...

zharip pakai sampin sekolah . =DD

(mashi)

ainy said...

wey.. nme ak xd pn.. pnat2 j ak pesiang aym2 y 10 ekor 2 tw.. isk3..