Saturday, December 19, 2009

FESTKUM......UKM'09

festival kebudayaan universiti2 malaysia..(FESKUM)...bg ak ni satu program yg xbrapa nak best...pengurusan UMK sgt lemah..xdak kesatuan langsung..mungkin mereka suma nak wat pala msg2....aku n my geng just join boria n sukan warisan...kami team boria xla besatu sgt tp kami agak kuat lah....kami ngan geng dikir xbrapa ngam sgt,depa ni suma org klate...bkn sebab depa ni org klate tp....xtau la camna nak cakap..aku tak penah buat show boria ada mak yong...What the???...mak yong gi letak dlm boria,sah2 dah sesuai...tyme ak wat show kat JB dulu boria asli...ni dah cam mak boria..eeee...x dak mood aku nak menari...taun depan Feskum ni ada lagi,depa nak soh aku join zapin...ok aku akan tp slagi ada makhluk pelik tu ak takkan...aku rasa bdk2 kebudayaan Umk tau sapa,xperlu ak ckp nama kot...FESKUM kami pulang hampa,boria yg bajet ciput,dikir prasan bagus,zapin yg pengsan,tarian india yg xpenah wat latihan...huhhh...camna la nak jadi dgn team UMK ni...aku just kesian kat cik su,semua benda dia wat,staf len tu just gi bercuti kot termasuk driver basss.....aaahhh..lupakan team problem tu dulu...tyme feskum ak jumpa Uncle Wan n abg jan,depa ni skrang koreografer n artis budaya UniMap..sejak aku menari depa ni la yang dok ajar aku,since 2004-2009..dr SMSAH-KMK...Uncle Wan ni bila train kami mmg hebat....aku slalu belatih ngan team Kedah...so,ak dah lama blajar menari...tp aku nak blajar lg....so,tgk la taun depan camna...K la bye2

Debat Diraja....UM'09

hai asalamualaikum.....dah lama xmenulis nie..ni sebenarnya kisah tyme debat aritu..UMK antar 2 team debat bahasa melayu,2 bahasa arab...tp kesah Umk ni sgt lawak,aku tak tau la camna nak jadi next2 year..kami tyme nak pi UM pon kena redah banjir paras paha dulu bru leh naik bas kat depan kopitiam tu..ok lah ni tyme kat Um,first game lawan UPM..fuhh..cuak aku,kalah mmg dah target...pastu lawan UMP,UUM,and last UDM...semuanya tewas tp margin rendah,kira fight jugak la..kami baru first timer dlm debat ni...kalu kami menang kira bonus...hahaha..sepatutnya ada 6 kali lawan tp kami terpaksa menarik diri coz 2 my frenz sakit sebab makan lipas goreng berlada kot......so,kami terus gi jalan kat sekitar KL...Ustz thalal atau Mr Nash(coz muka cam Nash)..dia ni mmg best dan baek giler..pak cik zaher n pak ya...eerrrmm..pak ya ni kerek cket...apapon kami menyimpan rahsia seorang kawan aku..kecian kat dia,kalu nak tau tya dlm FB..hahaha...klu cket,nama dia start huruf plg akhir..ok..bye..