Friday, December 24, 2010

Merry Christmas!!

To all my Christian friends...Merry Christmas!...Hopefully u enjoy that moment with family...

Tuesday, November 30, 2010

Kerana Suka Masak....



Samak Sundaravej must stand down as Thai Prime Minister because of his cooking show, court rules
samak sundaravej


Ex-PM Thailand...kesian dia,coz dia masak..undang2 Thailand mensyaratkan supaya beliau meletak jawatan..sgt menarik..First tyme dalam dunia ni,kalau PM masak kena letak jawatan....
so,kalau la..Datuk Najib yg masak??...what happen to him ha?..kalu aku plak jd PM,then gi masak ngan chef Wan..huh..camna gak ler??

Berita Harian Online - Cadangan PKR cetus keresahan

JOM tengok sket Politik semasa......
Nasional

Cadangan PKR cetus keresahan
Oleh Norfatimah Ahmad
tim@bharian.com.my
2010/11/30
pix_gal0

Cubaan hapus ketuanan Melayu rosakkan keharmonian rakyat pelbagai kaum

KUALA LUMPUR: Cadangan Parti Keadilan Rakyat (PKR) untuk menghapuskan ketuanan Melayu boleh merosakkan ketenteraman dan menjejaskan keharmonian hidup rakyat pelbagai kaum kerana akan mencetuskan kebimbangan serta kerisauan yang tidak berkesudahan.
Tokoh bahasa, Prof Madya Dr Lim Swee Tin, berkata ahli politik sepatutnya bertanggungjawab mengurangkan kerisauan rakyat daripada beban memikirkan isu ketuanan Melayu yang disifatkannya sebagai lagu lama yang didendang semula.
“Perkara yang sudah dimuktamadkan biarkan saja, sebaiknya rakyat diberi peluang menguruskan kehidupan untuk bekerja demi pembangunan dan kesejahteraan negara, bukan dibebani dengan isu lapuk.

“Malah, kebimbangan rakyat juga boleh membantutkan segala perancangan pembangunan negara kerana terlalu asyik menyelesaikan hal berkaitan ketidakstabilan,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

Swee Tin yang juga pensyarah Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi Universiti Putra Malaysia (UPM), berkata tidak ada cacat celanya ketuanan Melayu, malah tidak membawa masalah kepada sesiapa sejak negara mencapai kemerdekaan 53 tahun lalu.

“Mempertahankan ketuanan Melayu turut bermakna Raja-Raja Melayu terus dihormati dan disanjungi semua rakyat untuk memastikan kita kekal mempunyai tunggak yang nyata dan jelas selain menjamin kestabilan politik,” katanya.
Kelmarin, ketika menyampaikan ucapan sasar pada Kongres Nasional PKR di Petaling Jaya, Presiden PKR Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata konsep Ketuanan Melayu perlu dihapuskan supaya anak membesar dengan visi ‘bangsa bermaruah’ atau ‘Melayu bermaruah’.

Ketua Kluster Sejarah, Warisan dan Sosio Budaya Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Prof Datuk Dr Zainal Kling pula melabel pemimpin PKR yang mencanang untuk menghapuskan konsep itu melakukan tiga kesalahan besar kepada bangsa Melayu.

“Tiga kesalahan itu ialah menyalah tafsir maksud ketuanan Melayu, bertindak seperti Pak Kaduk, Lebai Malang dan Pak Pandir yang menang sorak, kampung tergadai serta bertindak menjual bangsa dan negara sendiri kerana minda dijajah dan dipengaruhi ideologi asing,” katanya ketika dihubungi semalam.

Beliau menegaskan, golongan yang menolak ketuanan Melayu juga menafikan kedaulatan Raja-Raja Melayu yang menjadi lambang kekuasaan Melayu seperti yang termaktub Perlembagaan Persekutuan dan negeri.

Penganalisis politik, Prof Madya Dr Sivamurugan Pandian pula berpendapat ketuanan Melayu tidak lagi menjadi isu dalam persekitaran politik masa kini, malah boleh menjerat PKR pada pilihan raya umum akan datang.

Saturday, November 27, 2010

RECIPE KUEH TEOW KUNG FU...


Ermm..menjadi gak kali nie..cuma xdak tepung jagung ja..haha...boleh la pasni bukak kedai makan..sup,tom yam,siew pak choi,telor goreng,bihun goreng..then terbaru KUEH TEOW KUNG FU....best!..nak kongsi recipe skali la..



Bahan-bahan:

kueh teow
2 biji telur
lada hitam
lobak
1-1 1/2 sudu besar tepung jagung
1 cawan air
sayur-sayur lain (optional)
1 ulas bawang putih
2 biji cili padi (kalau nak lebih pedas boleh letak lebih)
sos tiram

Cara membuat:

Pukul telur bersama garam dan sedikit lada hitam/ putih di dalam gelas. Masukkan keuh teow hingga 3/4 gelas. Kemudian, tuang dalam kuali yang dah diletakkan dengan sedikit minyak. Ratakan kueh teow supaya menjadi sedikit nipis. Balikkan supaya kedua-dua belah masak (buat macam goreng telur dadar tu). Masukkan dalam pinggan. Untuk kuah pula, tumis bawang putih hingga sedikit perang. Kemudian masukkan seafood mix. Tuangkan tepung jagung yang telah dibancuh dengan air dalam kuali. Masukkan sedikit lada hitam, cili padi, sedikit sos tiram, lobak dan sayur-sayuran. Biarkan kuah sedikit pekat kemudian tuangkan ke dalam pinggan berisi kueh teow tadi. (kalau nak lebih kuah boleh tambah lagi air)

Wednesday, November 24, 2010

Percubaan Pertamaku.....

Kerengga....
anak katak...
ciptaan Allah di tumbuhan..
pemandangan Alor Star selepas banjir....
gunung keriang
cantik pokok nie
puncak tertinggi di AS
batu-batu di gunung keriang..
sunset tepi rumah
sunset dari pandangan lensa

Korea Utara VS Korea Selatan

Korea Utara tembak pulau Korea Selatan


2010/11/23

SEOUL: Korea Utara melepaskan berpuluh tembakan artileri ke atas pulau Korea Selatan yang berpenduduk dekat sempadan barat yang dipertikaikan, menyebabkan Korea Selatan membalas tembakan dan mengerah jet pejuang, kata pegawai tentera.Dua anggota marin Korea Selatan dilaporkan terbunuh manakala 15 yang lain cedera.Pertempuran kecil itu berlaku ketika ketegangan baru berikutan dakwaan Korea Utara ia memiliki kemudahan baru bagi pemeringkatan uranium dan selepas lebih sebulan pemimpin Korea Utara, Kim Jong Il, mengumumkan anak lelaki bongsunya sebagai bakal pengganti.Televisyen YTN Korea Selatan melaporkan beberapa rumah terbakar dan peluru artileri masih berguguran di Pulau Yeonpyeong, kira-kira 100 kilometer dari pantai.
YTN melaporkan antara 1,200 dan 1,200 penduduk tinggal di pulau itu. - AP

KOREA SELATAN




krisis baru di Asia Timur....harapnya kedua2 negara dapat selesaikan dgn cepat...Warga Dunia mengecam tindakan provokasi Korea Utara itu..

Sunday, November 21, 2010

Air Mula Marah.....






Banjir 2minggu di Kedah cukup menggambarkan betapa seksanya manusia apabila bumi bersuara.....tapi sebagai umat Islam kita perlu redha dan tawakal kepada Allah SWT....InsyaAllah semuanya ada hikmah.....Alhamdulillah rumahku selamat,tp jiran2 abeh...di sebalik keadaan begini melanda,pada pendapat peribadi saya...parti politik amat "jahat" skali....Walaupon banyak sumbangan yang kita selalu dengar dalam media massa oleh pelbagai pihak,namun itu lah realitynya...ada yang di tanya "mak cik ni Pas ke Umno"...mak cik tu pon jawab "umm..."...baru ja Umm...dah tak bagi...tp ini apa yang dicerita kawan la...selain tu ada jugak yang gi tampal Sticker Parti kat barang2 keperluan yang baru sampai dari Perak...huh..apa la...Actually banyak lagi,tp malangnya sewaktu banjir saya masih bertempur di Kelantan..haha..exam lah...anyway,That's Life!.....

~~SARAWAK~~

Salam...Impian nak ke Sarawak akhirnya tercapai gak pabila di jemput ke sana..TQ UNIMAS....haha...huh..semangat gilak kamek mau gi sana....sebelum ni,dok rasa cam sarawakni tempatnya utan saja,huh..bila dah gi sana memang lah negerinya cantik berbudaya..I like!...haha..Cakap banyak pon tak guna...jom tengok gambar2 selama seminggu kat sana....




bersama pak cik sampan nie...
dalam sampan
smart tol lah!
galery sejarah sarawak
lepas makan ulat mulong...sumpit plak..

Bandaraya Kuching
berlatar belakangkan Fort...ntah lupa plak nama dia..hehe
Kek Lapis..
sebelum beli,kena rasa dulu....

Saturday, November 20, 2010

Rain is coming down....

"rain is coming down" ni simbolik kepada kembalinya aku ke dunia penulisan..InsyaAllah,blog ni akan slalu di update......selepas sem yg sgt sibuk,so tyme cuti nie lah masanya tuk mencoret ideas and story..Reefstoryz~~

Saturday, October 16, 2010

Lee Hom 王力宏Wang Li Hong - Ni Bu Zhi Dao De Shi 你不知道的事

HanZi (漢字):

蝴蝶眨幾次眼睛 才學會飛行
夜空灑滿了星星 但幾顆會落地
我飛行 但你墜落之際
很靠近 還聽見呼吸
對不起 我卻沒捉緊你

你不知道我為什麼離開你
我堅持不能說放任你哭泣
你的淚滴像 傾盆大雨 碎了滿地
在心理清晰
你不知道我為什麼狠下心
盤旋在你看不見的高空裡
多的是 你不知道的事

蝴蝶眨幾次眼睛 才學會飛行
夜空灑滿了星星 但幾顆會落地
我飛行 但你墜落之際
很靠近 還聽見呼吸
對不起 我卻沒捉緊你

你不知道我為什麼離開你
我堅持不能說放任你哭泣
你的淚滴像 傾盆大雨 碎了滿地
在心理清晰
你不知道我為什麼狠下心
盤旋在你看不見的高空裡
多的是 你不知道的事

我飛行 但你墜落之際
HO ~ HO ~ HO ~
你不知道我為什麼離開你
我堅持不能說放任你哭泣
你的淚滴像 傾盆大雨 碎了滿地
在心理清晰
你不知道我為什麼狠下心
盤旋在你看不見的高空裡
多的是 你不知道的事


PinYin (拼音):

Hu die zha ji ci yan jing
Cai xue hui fei xing
Ye kong sa man le xing xing
Dan ji ke hui luo di
Wo fei xing
Dan ni zhui luo zhi ji
Hen kao jing hai ting jian hu xi
Dui bu qi wo que mei zhuo jin ni

Ni bu zhi wo wei shen me li kai ni
Wo jian chi bu neng shuo fang ren ni ku qi
Ni de li di xiang qin peng da yu sui le man di
Zai xin li qing xi
Ni bu zhi dao wo wei shen me hen xia xin
Pan xuan zai ni kan bu jian bu jian de gao kong li
Duo de shi
Ni bu zhi de shi

Hu die zha ji ci yan jing
Cai xue hui fei xing
Ye kong sa man le xing xing
Dan ji ke hui luo di
Wo fei xing
Dan ni zhui luo zhi ji
Hen kao jing hai ting jian hu xi
Dui bu qi wo que mei zhuo jin ni

Ni bu zhi wo wei shen me li kai ni
Wo jian chi bu neng shuo fang ren ni ku qi
Ni de li di xiang qin peng da yu sui le man di
Zai xin li qing xi
Ni bu zhi dao wo wei shen me hen xia xin
Pan xuan zai ni kan bu jian bu jian de gao kong li
Duo de shi
Ni bu zhi de shi

Wo fei xing dan ni zhui luo zhi ji
Ni bu zhi dao wo wei shen me li kai ni
HO ~ HO ~ HO ~
Ni bu zhi dao wo wei shen me li kai ni
Wo jian chi bu neng shuo fang ren ni ku qi
Ni de lei di xiang qin peng da yu sui le man di
zai xin li qin xi
Ni bu zhi dao wo wen shen me hen xia xin
Pan xuan zai ni kan bu jian de gao kong li
Duo de shi
Ni bu zhi dao de shi


English Translation:

A butterfly must blink its eyes a few times
before mastering how to fly
The night sky is sprinkled all over with stars
but a few will fall to the ground
I fly, but you are falling at the same time
I am close enough to hear your breathing
Yet, I'm sorry, I did not hold onto you tight enough

You don't know why I left you
I insist on not telling you and let your tears run
Your teardrops seem like a downpour shattering all over the ground
I clearly know in my heart
that you do not know why I am so cruel
hovering high above you where you cannot see
There are many things that are things you do not know

A butterfly must blink its eyes a few times
before mastering how to fly
The night sky is sprinkled all over with stars
but a few will fall to the ground
I fly, but you are falling at the same time
I am close enough to hear your breathing
Yet, I'm sorry, I did not hold onto you tight enough

You don't know why I left you
I insist on not telling you and let your tears run
Your teardrops seem like a downpour shattering all over the ground
I clearly know in my heart
that you do not know why I am so cruel
hovering high above you where you cannot see
There are many things that are things you do not know

I fly, but you are falling at the same time

You don't know why I left you
I insist on not telling you and let your tears run
Your teardrops seem like a downpour shattering all over the ground
I clearly know in my heart
that you do not know why I am so cruel
hovering high above you where you cannot see
There are many things that are things you do not know

Tuesday, August 10, 2010

Teman Terulung

Bila bertaut senyuman,
Mata berlirikan,
Memancarkan keluhuran,
Cerah kesederhanaan mu,
Seindah kejujuran mu.
Detik seia sejiwa,
Terungkap setia,
Tiada upaya sepi,
Mata kudup penantianku,
Hadirnya teman sejati.
Melangkah kita menjejak mimpi,
Bahgia berdiri dengan mu di sisi,
Harapan kita meniti hari,
Sentiasa seiring.
Paling agung teman terulung,
Tenunan emas sayap hidup ku
Tak ingin ku undur bertamu,
Bertakhta teguh,
Ke akhir waktu

Monday, July 26, 2010

Dilema Universiti Malaysia Kelantan dari Pandangan seorang blogger




PENGKALAN CHEPA: Apa sudah jadi dengan Universiti Malaysia Kelantan(UMK) yang dicanang begitu hebat oleh Datuk Mustapa Mohamed dan Datuk Seri Panglima Annuar Musa serta pemimpin Umno Kelantan. Pengambilan pelajar baru yang bermula minggu lepas kini menimbulkan banyak masalah khususnya kepada pelajar.

Sinar Harian(Khamis 05/07/07) dengan tajuk “Pelajar kecewa asrama UMK tidak sempurna”, telah menjelaskan segala-galanya tentang letak duduk universiti politik Umno ini. diberitakan kelengkapan kampus dan asrama benar-benar memalukan. Apa tidaknya kalau dilihat dan dibandingkan dengan sekolah berasrama penuh, jauh lebih baik lagi berbanding UMK.

Pendedahan Sinar Harian cukup memalukan rakyat K
elantan kerana persiapan untuk mewujudkan sebuah universiti dibuat secara sambil lewa dan banyak “main politik” oleh Tok Pha dan Annuar Musa. Bayangkanlah almari yang pintunya tertanggal, bilik air yang tidak boleh dikunci, paip air yang seakan tempat untuk berwudhuk, bilik penginapan semacam tempat tahanan PATI, tiada kipas dan sebagainya serta pelbagai perkara yang tidak sepatutnya berlaku.

X juga diberitahu, pengambilan kakitangan untuk bekerja di UMK dibuat oleh Tok Pha sendiri dan dipilih dengan begitu teliti supaya tidak ada seorangpun “orang hijau/bulan” terlepas masuk. Mereka akan diselidik sehingga ke akar umbi asal usul dan aliran sokongan. Pun begitu ada juga yang terlepas dan salah seorangnya pemberi maklumat ini.

Tok Pha amat teliti untuk mengambil kakitangan yang asalnya dari Kelantan tetapi begitu mudah menerima orang yang diluar dari Kelantan. Sikap “menyusu kera di hutan” masih menjadi amalan Tok Pha.

Satu perkara lagi ialah, dari 400 tempat yang dtawarkan oleh UMK hanya 270 orang sahaja yang memohonnya. Kenapa pelajar tidak berminat untuk belajar di UMK? Nanti X akan berusaha mendedahkannya. Diberitakan juga sudah ada desas-desus dari beberapa orang mahasiswa yang akan meninggalkan UMK dan menerima tawaran dari IPTA atau IPTS yang lain.

Apa yang jelas, UMK adalah “universiti politik Umno”. Dapat dilihat dengan jelas gambar Tok Pha dengan Perdana Menteri ditiang-tiang letrik menunjukkan UMK kebanggaan beliau. Manakala Nuar Musa pula dengan gaknya mengangkat tangan dalam sepanduk yang digantung di simpang-simpang seolah-olah UMK adalah perjuangan dan usaha beliau.

Ini menggambarkan perebutan pengaruh dalam politik Umno Kelantan. Adalah dirasakan bahawa UMK bukan suatu tempat yang strategik bagi pelajar untuk belajar. Memandangkan kos yang ditawarkan tidak begitu sesuai dengan zaman sekarang, adalah lebih baik pelajar-pelajar mencari universiti lain yang benar-benar boleh melahirkan insan yang mampu membangunkan negara.

Kita tengok apa perkembangan seterusnya UMK. Apakah Universiti politik Umno Kelantan ini mampu bertahan atau akan menjadi sebuah sejarah kepada rakyat Kelantan… Kita tunggu dan lihat adegan seterusnya…



Itu komen dia ni komen aku plak:

Assalamualaikum….Universiti Malaysia Kelantan..cantik nama tu.Ianya membawa satu imej negeri Kelantan..Mari imbas sejarah universiti2 terdahulu..UMP,UNIMAP,UNIMAS dan UMS…dulu diorang nie pon cam ni jugak..Unimap,rumah kedai satu perlis diorang punya,Unimas kampus bermacam2 jenis…huh…tp kini diorang dah completely established..Ni bukan soal universiti politik or what,U need to see our government plan…They must build more than 20 IPTA in Malaysia,Alhamdulillah one of them ,was built in Kelantan…syukur la sikit orang Kelantan ,ni suma untuk menampung pelajar bijak yg terlalu ramai..If not ,saya xtau lah mana saya merempat skrang ni….pasal kemudahan,saya xleh nak ckp byk lah..tp for right now,everything okay..but the major prob for me is water supply…..nak tya la sikit…sapa yg really bertanggungjawab atas suma ni ha??…xkan UMK nak bina loji air sendiri ats nama Syarikat Bekalan Air UMK or import air from Teregganu mcm Singapore -Johor plak???…That’s must be answer lah….Okay..Wslm..

Sunday, July 25, 2010

SUMPAH ORANG MELAYU.........

ألسلامعليكم ورحمۃ ﷲ وبركته

“Petikan dari Buku ONN JAAFAR, PEJUANG TERBILANG

.
Termaktub di Batu Pahat pada 8 Rabi’tul awal 1365 hb bersamaan 10 februari 1946 masihi

  • Kami umat Melayu beragama Islam pada hari ini,
  • Berjanji tidak akan berhasad dengki, khianat dan iri hati,
  • Bertelagah dan berbalah sesama sendiri
  • Kami berjanji akan bersatu padu dan patuh menegakkan agama Islam
  • Kami juga akan bekerja kuat untuk menyara diri dan keluarga kami
  • Kami bersedia bersaing sesama umat Melayu dan kaum-kaum lain dengan jujur dan terhormat
  • Kami umat Melayu, Islam bersumpah setia untuk :
  1. Mempertahankan kepentingan dan hak Melayu
  2. Mempertahankan kedaulatan raja-raja Melayu
  3. Memperjuangkan iktisad dan pelajaran bangsa Melayu
  4. Mempertahankan maruah negara supaya aman sejahtera

Siapakah yang kini benar-benar ikhlas memperjuangkan Bangsa Melayu Islam?

UMNO?

Asalnya nak bebaskan Tanah Melayu dari Malayan Union, Nak majukan Melayu setanding dengan bangsa lain didunia, Tapi bila dah lama sangat berkuasa, semakin ramai yang berjuang untuk kekayaan diri sendiri, masuk UMNO sebab nak kaya.. fikirkanlah…

PAS?

Idea asalnya nak perjuangkan Negara Islam, Namun hakikatnya Politik Demokrasi bukanlah cara Islam, bukan sunnah Rasulullah SAW mentadbir negara… apabila Islam dipolitikkan, fitnah, mencaci dan menghina dibenarkan atas tiket politik, maka orang-orang Islam terutamanya melayu jadi mangsa… Ulama keluarkan pendapat untuk kepentingan Parti dan cantas lawan walaupun lawan dah ikut lunas-lunas Islam… fikirkanlah…

PKR?

Asalnya nak bebaskan Datuk Seri Anwar dari tangan Tun Dr Mahathir, Bila Datuk Seri Abdullah bebaskan, beralih pula nak jadikan Datuk Seri Anwar sebagai Perdana Menteri Malaysia, Bila nak jadi PM, canang nak hapuskan hak keistimewaan orang Melayu untuk dapat sokongan DAP, nak wujudkan Agenda Ekonomi Malaysia sebagai ganti DEB, nak wujudkan Malaysian Malaysia sepertimana kerajaan Singapura. Jika tertunai hasrat Datuk Seri Anwar jadi PM, Adakah orang-orang melayu benar-benar bersedia atau hanya menunggu masa untuk Melayu Malaysia jadi seperti Melayu Singapura… fikirkanlah…

.

Thursday, July 22, 2010

1st trip taun nie......

ladang sawit plak......
"kambing"...wakakakaka..jgn marah....
bestnya baring kat rumput nie...
Kandang 13..sgt menyeramkan....
aku & Nana....melayan ank kambing
ada tarzan X kat ladang tu...
Sangat best bila kat pantai...
3 jejaka HOT......
Malaysia pon ada,xyah gi OZ
ready nak terkam mangsa.....

Renungan Bangsaku..




Bukan di medan dunia,Melayu tewas di tanah sendiri.
Bertapa hinanya maruah oranh melayu.
Bukan pehinaan tapi satu kenyataan.
Punca segalanya ada adalah tak berilmu,maka tak
mampu berfikiran positive,tak mampu nak bersepadu demi ummah.

Ada Tanjung kasi Keling,
Ada Bukit kasi Cina.
Sekarang ada Tahah kat Tanjung Pagar KTM kasi Singa.
Sedangkan manusia dari zaman Adam bertumpah darah kerana Tanah.
Islam pun mewajibkan kita menjaga hak dan maruah kita.
Binatang yg dinamakan Gajah pun jaga kawasan dan hak mereka.
Lebah yg kecil pun akan bertindak jika mereka tergugat.

Dayus,kerajaan melayu dan Melayu gagal mempertahankan tanah air bukan demi kita tapi demi anak cucu kita.Kalau Melayu dah sempit sekarang
di Tanah Air sendiri,apakah pula nasib generasi kita.




Monday, July 12, 2010

Permulaan sebuah kehidupan....

Semester baru dah pon bermula....waduh..macam2 dah berubah..romate pon tukar2...tp nasib baik Faaizuddin still ada lagi dalam bilik nie..huh...tp yg tak syok nya,ada plak senior dua orang dalam bilik nie....sem lepas kami penah gaduh2 mulut..tetiba sem nie duduk satu bilik plak ,sebelah katil plak tu.....huh....sampai bila nak buat keja masing2 ntah ler...tp my candle of hope still ada,yg kami will be a good roomate...haha....pasal stdy plak..jadual sem nie memang best,banyak rileks...huhu..tu yang aku mau....haha...cukup la dulu tuk kali nie....wo chow...!!

Saturday, April 10, 2010

FASA...hitam & putih

Aku dan Khyree..Team Volleyball SBH
SBHebat!!!!!..Staff+Dekan+Plajar2 SBH=unity

Faculty Agro -Industri dan Sumber Asli......hidup dlm FASA nie mmg best.....Kami keluarga SBH lg kuat "the power of Unity"..berjaya menyatukan kami semula....alhamdulillah..semenjak sukan FASA dijalankan,kerjasama antara kami amat
menjelesy kami..everything yg kami buat semua dipandang plek...hahaha..byk game jugak yg kami mng,Volley n Ping pong..itu kami konker..basket tu jauh cket la kot...tak pa taun depan ada lg...tp harapnya taun depan plajar2 FASA nie perlu blaja erti bersukan..provokasi dlm sukan is normal...kecuali main chess la...tolong la be profesional skit,kami nie xlah kuat mana pon..tp kami mng coz lwn sgt mudah makan psycho...diorang xleh maen coz emo lebeyh..hahaha...aku sgt suka tgk team2 yg camtu...benda emo2 nie slalunya bdk2 senior la yg start,junior okay ja...maybe bdk2 senior nie bajet diorang bagus sgt la...no ones can provoke them..huh..senior dah mcm bdk sek rendah..@#$%^..Sukan FASA mengajar erti kerjasama dan pepaduan,Sukan FASA diakhiri ngan Malam Wana Warni FASA...mlm tu aku yg handle all the shows..tp ada sekoq dua yg amat GIPANG(gila pangkat)...dia nak ikot kpla dia ja..pala hotak dia...!!!...aku mula2 agak terkilan la,AJK keja cam kuli tp at last majlis lingkop...tp aku pikir blk..aku gembira...hahahaha..padan muka ngan si Lecturer tu n "anjing2"dia..len kali xyah la lantik AJK..lantik "anjing2" dia ja dah..actually sgt byak benda yg nak di sharekan..tp aku xmau la nak bukak pekung besar2,nanti nampak plak bulu dada nie..hehe..okay la...last words,"Aku Serik Dengan FASA"...

Team persembahan SBH.....