Monday, December 26, 2011

REBOLUSI Blog!

menrebolusi blog sampai tak tau nak kata apa dah...
*lepas exam la yer....haha

Sunday, December 11, 2011

Kami Menyokong PDRM!!

Dihadapan PDRM BUKIT AMAN
Tafsiran nama POLIS sudah tau apa kerjayanya
Pasal Orang Lain Ianya Sibuk-Mr Foo nya tafsiranlah..
Jangan melihat kepada nila dalam Polis itu..
cuba kita buka mata hati melihat,menilai kerjaya kepolisian..
Sehari di PDRM Bukit Aman rasanya cukup untuk membuat gerak kerja mudah menilai sendiri apa yang telah berlaku dan dilakukan mereka..
0730am kami disambut oleh seorang anggota PDRM dipintu masuk Bukit Aman..
Sesi perkenalan dengan Mr Foo selama hampir 2 jam tidak cukup rasanya dengan pendedahan2 yang menarik dalam negara kita...
banyak video2 yang dirakam oleh PDRM menjadi tatapan kami seramai 30 orang..
video2 ini adalah 100% original dan kalu di media siber,ianya telah disunting untuk menjadi alat hentaman politik kepada Polis...
durjana kepada sesiapa yang telah memperbodohkan rakyat dengan penipuan2 video tersebut..
Yang mati dikatakan hidup,nak serah sehelai memorandum pon nak digunakan lembu2 Melayu ke Istana Negara,diberi makan percuma,tempat solat,rawata sakit percuma sewaktu perhimpunan yang sebenarnya KOTOR 2x..Dipertahankan Komunis kerana menyerang balai Polis kononya Wira Negara!!...Haprak!!..
apa dah jadi...???
Wahai bangsaku,sudah2 la ditipu..sedarlah dari diperkuda pihak2 tidak bertanggungjawab..
Syor kepada PDRM mudah...banyakkan pendedahan mengenai perkara sebenar di khalayak umum....
mungkin di TV (depa tak tengok pon)..Internet (dikatakan disunting)...erm...buta lah camna pon janji perkara sebenar sampai ke rakyat..tu ja..
bukan aku sorang yang terbuka mata,namun rakan2 lain juga telah bersetuju dengan aku...
kepada rakan2 lain,sila lah melawat PDRM Bukit Aman..
Bukan untuk menjadi "anjing " polis,tetapi situlah tempat dimana berpusatnya keamanan negara kita...
Disitu juga anda nilailah sendiri dan tafsirkanlah sebaiknya.....
sekian.
http://www.rmp.gov.my/

*Terima kasih: Datuk Dr Abd Rahman,Timb Pengarah II,Unit Cawangan Khas,PDRM Bukit Aman.
                       Mr Foo (pak cik foo),Pegawai PR PDRM
                       Pn Rudziah,Muzium Polis Bukit Aman..
                       Universiti Malaysia Kelantan.

Saturday, December 3, 2011

Untungnya Zaman dulu....

 

Hey!..dah bertahun meningggalkan bangku katil sekolah....
Now,I'm at katil university...
Erm...petang2 ni dok atas katil teringat segala kemudahan yg ada kat dalam sekolah dulu...
Makan Free..xyah dok keluaq duit....
Petang2 bleh main2 kat padang..rugby,bola sepak ribu,bola tampaq n bersembang bawah pokok...
Malamnya,ada time tuk stadi dan menyembang...haha..
Yang paling penting Masjid Muadzam Shah dalam kawasan sekolah tu....!!
sejujurnya waktu form 1 ,2,3..rajin pi solat jemaah...bila naik form 4 ,xtau kenapa jd malaih..SODOM ja...hurrmmmmm..terukkan...but,not only me..haha
Tapi time form 5 kembali seperti dulu-dulu kala....Alhamdulillah...
Bila kat Matrikulasi Kedah plak....kedudukan bilik ngan Masjid KMK xla jauh mana....
agak2 kentut pon bleh org masjid dengaq la...
tapi jarang2 aku pi solat jemaah...RUGI nya!!.. :oops:
Bila di Universiti..Masjid lagi jauh dengan kediaman..
rapatkan saf....


Peluang yang aku ada dulu dipersiakan...kalu bleh nak balik dok SMSAH n KMK...
dan InsyaAllah..akan kembali seperti aku di Tingkatan 1...
harap perkongsian ini,walaupon sedikit tp sangat bermakna...
Solat berjemaah melebihi solat bersendirian dengan 27 darjat (atau 27 kali ganda). (Hadith riwayat al-Bukhari dan Muslim)
Walaupon tengah menulis menaip atas katil ni,muhasabah diri perlu dimana2 saja...
sekian,Salam.