Thursday, March 31, 2011

APRIL FOOL










Story April Fool ..anyway,semua kita tahu yang ini adalah hari dimana umat Islam diperbodohkan di Cordova,Spain....read more www.mykhilafah.com Do not forget it!!!!

Kalau kat Jenan dulu,bestnya dapat tengok aktiviti2 malam Satu April.....hahahaha...lawak la....my fren,sebelah katil je pon..dia diangkat ngan katil2,dibawak turun dari tingkat 2 ke tingkat 1...huh..memang tidor mati..at that time,aku tidor2 ayam...tp benda2 nie,senior yang buat......aku just tgk2 disebalik selimut jer....xbrani kacau senior kot dulu2 lah......

Then,my turn plak....diorang bukak selimut aku,and diorang conteng ngan permanent marker kat bahagian..............dada aku..huh..dia lukis bra kat dada aku...damn!!!!....
Tapi waktu tu belakon buat2 x sedar ja....habis semua Form 1 and Form 2 dalam dorm tu kena......
Esok paginya,masing-masing bergelak golek-golek melihat apa yang dah diperlakukan semalam...hahahaha.....



pastu,semua orang gi shower nak mandi nak pi solat Subuh kat masjid...bukak2 ja shower tu,kuar air warna merah la,ada biru,ada hitam n macam2 kaler lagi lah...yang mana letak kepala dulu,abeh bewarna badan mereka.....hahaha..
gurauan yang macam SIAL!!....

skrang ni bila ingat2 balik,rasa cam lucu plak...orang lain xtau lah pandangan camna....
the same things happened when I was in Form 2...then,
when I was Form 4...haha...the time has come..REVENGE!!..

lumrah berasrama...so,xyah crita la..apa yang senior2 buat kat kami,gitu jugak lah kena kat junior2 kami.........anyway that's life.....junior2..abg mintak maaf!!!!...

Wednesday, March 30, 2011

www.this-is-my-story.com/v/703BT3G1K1DG

www.this-is-my-story.com/v/703BT3G1K1DG

Sunday, March 27, 2011

ahhhh..ada org post plak zaman silam nyer vdeo...

Saturday, March 26, 2011

"Cebisan SBH"..pegi makan-makan.......






Seramai 5 belas orang budak2 SBH yang sangat2 lapar tahap gaban nak gi makan kat FoodVillage..steamboat tu lah...malangnya,terlalu ramai kat situ..orait,then kitaorang pon mencari hala baru mencari tempat makan yang menyediakan ala2 FV.....akhirnya jumpa satu tempat nie,sebelah Sungai Pulau Melaka...structure restaurant dia sangat unik...sebuah bekas muzium lama dengan perhiasan2 yang terlalu warisan Kelantan abes..kami disambut dengan gambar seorang pak cik berjanggut n berserban serba putih...heyyy,biar btol restaurant nie....bila duduk kat meja dia pon terasa pelek bin ajaib...tapi xnak piker gi waktu tu..orait..JOM MAKAN....!!!!!!!!.....

Berjam-jam kat situ gelak hilai,sembang sembong dan seprti biasalah kutuk2 sket2bergambar banyak2...hahahaha...acara rasmi tu kalau dalam SBH..hahaha.....tiba masa nak balik,aku n the gang balik lewat sket,kami gi atas sebuah jambatan usang yang pernah meragut nyawa seorang ibu n 3 orang anak....hanaya aku yang tahu tempat tu,coz ada org setempat bercerita.....tanpa memikirkan dan memberitahu diorang..kami naik gi tengok orang pancing...orang2 kat situ x seramah pemancing2 lain....kami pon blah dok bwh pokok yang rendang sebelah jambatan usang n start story panacing memancing then HANTU n MAKHLUK2 HALUS.....

Masing2 pernah terexperienced bende nie...orait xcukup dibawah pokok,disambung dalam van, and dicontinue dekat Family Kopitiam....Aku,Bai,Qayyum,Faruq,Arel,E and Ajam..continue sampai Subuh....pastu bila balik dah bengong n start tidoe sampai ke......korang lah sambung sendiri........


Friday, March 25, 2011

Nokia Xpress Music 5800.........................



Already gone lah.........

Kalau aku x balik aritu,mungkin x hilang,

Kalau aku x simpan atas almari,mungkin x hilang,
Kalau aku bagi budak tu main game,mungkin x hilang,
Kalau x dak kenduri,mungkin x hilang,

Kalau diorang x datang umah,mungkin x hilang, Kalau aku ambek simpan dalam boxer,mungkin x hilang......

Kalau,kalau,kalau......mungkin,mungkin,mungkin....

Semuanya dah ditakdirkan,x boleh berkalau mungkin jika ianya qada' dan qadar Illahi Maha Mengetahui...Mak aku pesan, "kalau" boleh mempengaruhi akidah.....So,Aku redha even my first henset that I bought by my owned money..RM750 gone begitu saja.....Kalau ada rezki,InsyaAllah adalah penggantinya......maybe dugaan.....

Pada masa yang sama jugak,abah dimasukkan ke Kedah Medical Center coz buat small incisions....then,bila Abg Hamdan bagi henset dia,henset tu plak kena air..huhu..sedih...Berat Nanang la....Aku berikrar after 4 months cuti,I'll come with new henset....hahaha....

Herzlich Willkommen.......

Jeram Linang,Kelantan

...Idea memang bernas lah budak2 nie......maksud aku,budak2 junior kos aku....diorang ajak mandi manda bersama2...mula2 kami senior la kan,xleh nak pergi coz,ada exam Prof Ruhul....tp,for the second tyme invitation,kami setuju nak pergi..junior2 yang diterajui oleh saudara kem,bai,qayum,iwan n shafiq..disertai oleh kami faruq,arel,E,Ajam n aku lah...so,pada tanggal 15 March bermulalah satu kisah adik abang gi mandi..haha..


katanya kol 8 WAJIB bertolak,coz Jeram Linang ni agak jauh..ermm..biasalah..pkol 9 jugaklah baru nak perginya..aku respect budak2 nie coz diorang sediakan kereta,makanan untuk kami makan kat sana...Tahniah kepada Kem kerana "bawak" dapur aritu....haha..[actually,bila sampai Jeram,br teringat dapur tertinggal kat UMK]..so,naseb baek ada mak cik yg jual2 kat situ mau tolong gorengkan naget n fries..TQ Mok Cik!!!!!...

Orait,dipendekkan criter..budak2 nie bwk kami yang dah 2 taun kat Kelantan nie,tp xpenah gi air terjun nie....naik tempat paling atas kat air terjun tu..fuhh..tempat memang BERBALOI LAH!!!....even,ada jugak yang xpandai berenang...tp tetap terjun jugak tempat yang agak dalam tu [with pelampung lah]..memang best x ingat dunia,almaklumlah jumpa air yang sejuk n sgt jernih...lebih kurang kami berendam dalam air tu selama 6 JAM!!...memang xsedar...bila tengok gambar yang diambil,baru perasan......huh.....

Hujan renyai2 xmematahkan semangat kami untuk berendam dalam air tu,after that..we went kat tempat bawah plak..untuk makan n buat "dosa"...hahaha..xlah..gurau ajer....bila 10 JEJAKA didalam air,memang nampak HOT abeh...boleh jadi MODEL UNDERWEAR semua...haha...vary in size!..bergambar,lawan terjun,berenang,main gelungsor cam budak2[arel yang start]..then,"merogol" sapa yang pakai baju..haha...JERAM LINANG KAMI YANG PUNYA!!!..haha..kebetulan aritu,budak junior SBG pon ade,abeh skali ngan diorang terkena sampuk SBH GONE REALLY WILD!!..haha..yang xtahannya,semua orang2 kampung kat situ lari naik atas tebing melihat telatah anak2 remaja muda dalam air....

Agak-agak penat,semua naik n siap2 nak balik...on the way balik,kami 2 bijik keta,singgah solat n minum petang rumah nenek si Faruq..zzzzzzzzzzzzzzzz....kami tertidor kat surau sebelah rrumah nenek faruq selama 1 jam lebih jugak lah..lam kol 6.30,kami bertolak balik dengan tujuan makan2 kat FoodVillage..tp panas yang kusangkakan sampai ke petang,rupanya semua nak balik tido coz terlalu letih yang amat..kalu pegi makan pon,may be sesuap nasik je sempat abehkan....hehe.....then,our perkelahan berakhir pada pukol 9 malam setibanya di UMK....Sekian...(terlewat post,coz terlalu sibuk)
~~~~~~~10 JEJAKA IDAMAN MALAYA DI JERAM LINANG~~~~~~~

#sapa yg ambek gambar kami ekkk??....hummm