Saturday, March 26, 2011

"Cebisan SBH"..pegi makan-makan.......






Seramai 5 belas orang budak2 SBH yang sangat2 lapar tahap gaban nak gi makan kat FoodVillage..steamboat tu lah...malangnya,terlalu ramai kat situ..orait,then kitaorang pon mencari hala baru mencari tempat makan yang menyediakan ala2 FV.....akhirnya jumpa satu tempat nie,sebelah Sungai Pulau Melaka...structure restaurant dia sangat unik...sebuah bekas muzium lama dengan perhiasan2 yang terlalu warisan Kelantan abes..kami disambut dengan gambar seorang pak cik berjanggut n berserban serba putih...heyyy,biar btol restaurant nie....bila duduk kat meja dia pon terasa pelek bin ajaib...tapi xnak piker gi waktu tu..orait..JOM MAKAN....!!!!!!!!.....

Berjam-jam kat situ gelak hilai,sembang sembong dan seprti biasalah kutuk2 sket2bergambar banyak2...hahahaha...acara rasmi tu kalau dalam SBH..hahaha.....tiba masa nak balik,aku n the gang balik lewat sket,kami gi atas sebuah jambatan usang yang pernah meragut nyawa seorang ibu n 3 orang anak....hanaya aku yang tahu tempat tu,coz ada org setempat bercerita.....tanpa memikirkan dan memberitahu diorang..kami naik gi tengok orang pancing...orang2 kat situ x seramah pemancing2 lain....kami pon blah dok bwh pokok yang rendang sebelah jambatan usang n start story panacing memancing then HANTU n MAKHLUK2 HALUS.....

Masing2 pernah terexperienced bende nie...orait xcukup dibawah pokok,disambung dalam van, and dicontinue dekat Family Kopitiam....Aku,Bai,Qayyum,Faruq,Arel,E and Ajam..continue sampai Subuh....pastu bila balik dah bengong n start tidoe sampai ke......korang lah sambung sendiri........


No comments: