Friday, March 25, 2011

Jeram Linang,Kelantan

...Idea memang bernas lah budak2 nie......maksud aku,budak2 junior kos aku....diorang ajak mandi manda bersama2...mula2 kami senior la kan,xleh nak pergi coz,ada exam Prof Ruhul....tp,for the second tyme invitation,kami setuju nak pergi..junior2 yang diterajui oleh saudara kem,bai,qayum,iwan n shafiq..disertai oleh kami faruq,arel,E,Ajam n aku lah...so,pada tanggal 15 March bermulalah satu kisah adik abang gi mandi..haha..


katanya kol 8 WAJIB bertolak,coz Jeram Linang ni agak jauh..ermm..biasalah..pkol 9 jugaklah baru nak perginya..aku respect budak2 nie coz diorang sediakan kereta,makanan untuk kami makan kat sana...Tahniah kepada Kem kerana "bawak" dapur aritu....haha..[actually,bila sampai Jeram,br teringat dapur tertinggal kat UMK]..so,naseb baek ada mak cik yg jual2 kat situ mau tolong gorengkan naget n fries..TQ Mok Cik!!!!!...

Orait,dipendekkan criter..budak2 nie bwk kami yang dah 2 taun kat Kelantan nie,tp xpenah gi air terjun nie....naik tempat paling atas kat air terjun tu..fuhh..tempat memang BERBALOI LAH!!!....even,ada jugak yang xpandai berenang...tp tetap terjun jugak tempat yang agak dalam tu [with pelampung lah]..memang best x ingat dunia,almaklumlah jumpa air yang sejuk n sgt jernih...lebih kurang kami berendam dalam air tu selama 6 JAM!!...memang xsedar...bila tengok gambar yang diambil,baru perasan......huh.....

Hujan renyai2 xmematahkan semangat kami untuk berendam dalam air tu,after that..we went kat tempat bawah plak..untuk makan n buat "dosa"...hahaha..xlah..gurau ajer....bila 10 JEJAKA didalam air,memang nampak HOT abeh...boleh jadi MODEL UNDERWEAR semua...haha...vary in size!..bergambar,lawan terjun,berenang,main gelungsor cam budak2[arel yang start]..then,"merogol" sapa yang pakai baju..haha...JERAM LINANG KAMI YANG PUNYA!!!..haha..kebetulan aritu,budak junior SBG pon ade,abeh skali ngan diorang terkena sampuk SBH GONE REALLY WILD!!..haha..yang xtahannya,semua orang2 kampung kat situ lari naik atas tebing melihat telatah anak2 remaja muda dalam air....

Agak-agak penat,semua naik n siap2 nak balik...on the way balik,kami 2 bijik keta,singgah solat n minum petang rumah nenek si Faruq..zzzzzzzzzzzzzzzz....kami tertidor kat surau sebelah rrumah nenek faruq selama 1 jam lebih jugak lah..lam kol 6.30,kami bertolak balik dengan tujuan makan2 kat FoodVillage..tp panas yang kusangkakan sampai ke petang,rupanya semua nak balik tido coz terlalu letih yang amat..kalu pegi makan pon,may be sesuap nasik je sempat abehkan....hehe.....then,our perkelahan berakhir pada pukol 9 malam setibanya di UMK....Sekian...(terlewat post,coz terlalu sibuk)
~~~~~~~10 JEJAKA IDAMAN MALAYA DI JERAM LINANG~~~~~~~

#sapa yg ambek gambar kami ekkk??....hummm

No comments: