Wednesday, April 13, 2011

Inilah Anugerah Tuhan Sebenarnya....








entry kali criter tentang orang kampung saya,Tun Dr Mahathir...
Actually,kita boleh sifatkan inilah anugerah Tuhan untuk negara yang bernama Malaysia...Rasanya xperlu la kot apa yang beliau sudah buat....Jika,tiada beliau sebagai PM Malaysia ke 4,aku yakin masih mundurlah negara ini...segala tindakan berani dan drastik menyebabkan wawasan Malaysia menggarap kejayaan..aku xpaham dengan orang yang sangat benci beliau...hmm....manusia,bila tiada baru dikenang....antara falsafah beliau yang aku pon pegang:




"Perjuangan yang belum selesai,hanya bangsa yang cekal dan tabah dapat membina mercu tanda yang berjaya"

"Masa depan belum tentu menjajikan syurga,usahalah jangan leka"...

"berhenti makan sebelum kenyang:berundurlah sebelum tidak disukai"..







Inilah contoh terbaik untuk bangsa ku......

Saturday, April 2, 2011

....A.L.I.A.....


Siapa ALIA????......
mimpi semalam amat tragis bila aku bergaduh dengan seorang kawan aku si P kerana Alia....

Aku tak mintak dia datang,tapi dia muncul..kami amat baik dan menimbulkan kecumburuan si P..
Then,si P x sempat pukul aku coz aku terjaga......Alia pon hilang...Hopefully,aku dapat mimpi perempuan cantik macam Alia lagi....hehe....


Siapa Alia?..

Benar wujud ..atau

khayalan....atau

mainan tidur sahaja......

hahaha....

Friday, April 1, 2011

"Besi Mencari Magnet"




“BESI CARI MAGNET”


Asalamualaikum....baru balik dari jamuan akhir tahun Kelab Debat UMK..Dah lama aku berehat dalam kelab ni...memang aku tak professional,mencampurkan gula dan garam dalam satu bekas.....hmm....tak dak komitmen langsung this sem....

Sedih gembira memang asam garam kehidupan,aku rasa kelab ni adalah satu kelab di mana pioneer penubuhannya adalah aku sendiri dan beberapa teman karib.....bila orang panggil aku sebagai “bekas”...I’ve no reaction on that..memang nak blah pon..dah menyampah....

Mula-mula aku dah memang fade up ngan lakon layar mereka..so,dalam hati memang nak quit ja....tapi,bila aku attend majlis malam ni,rasa bersemangat balik untuk debat..tapi,aku dah hilang team yang sama-sama pergi berjuang di bumi UTP dan Universiti Malaya...okay..fine,maybe aku perlu baiki diri aku..biarlah besi yang melekat dekat magnet...

Keputusan nak meninggalkan arena debat aku perlu fikirkan semula,kerana akulah antara orang kuat mula-mula dulu..haha..bajet la.....terima kasih Firdaus,banyak aku blajar dari dia..memang layak dia jadi YDP MPP UMK pon.....tabik spring lah!!!.......

Azam for next sem la kot baru boleh active balik InsyaAllah with a new team...apa-apa pon “CHEMISTRY” penting dalam perkara teamwork ni.....anyway,I must find my own “besi” lah,baru boleh jadi kuat......hahaha....

Kalau zaman sekolah dulu krisis banyak gak...biasalah bila bekerja ngan orang,kalu binatang mudah ja..sembelih ja..haha....

Tu pon boleh handle ngan baik..so,aku rasa perkara camni boleh ja kot aku handle,but I need tyme lah.....

”Di sini lahirnya Pemimpin”..slogan kat sekolah dulu yang masih aku pegang....

Fert kata...”Zaza,biaq besi yang cari magnet”.