Friday, April 1, 2011

"Besi Mencari Magnet"




“BESI CARI MAGNET”


Asalamualaikum....baru balik dari jamuan akhir tahun Kelab Debat UMK..Dah lama aku berehat dalam kelab ni...memang aku tak professional,mencampurkan gula dan garam dalam satu bekas.....hmm....tak dak komitmen langsung this sem....

Sedih gembira memang asam garam kehidupan,aku rasa kelab ni adalah satu kelab di mana pioneer penubuhannya adalah aku sendiri dan beberapa teman karib.....bila orang panggil aku sebagai “bekas”...I’ve no reaction on that..memang nak blah pon..dah menyampah....

Mula-mula aku dah memang fade up ngan lakon layar mereka..so,dalam hati memang nak quit ja....tapi,bila aku attend majlis malam ni,rasa bersemangat balik untuk debat..tapi,aku dah hilang team yang sama-sama pergi berjuang di bumi UTP dan Universiti Malaya...okay..fine,maybe aku perlu baiki diri aku..biarlah besi yang melekat dekat magnet...

Keputusan nak meninggalkan arena debat aku perlu fikirkan semula,kerana akulah antara orang kuat mula-mula dulu..haha..bajet la.....terima kasih Firdaus,banyak aku blajar dari dia..memang layak dia jadi YDP MPP UMK pon.....tabik spring lah!!!.......

Azam for next sem la kot baru boleh active balik InsyaAllah with a new team...apa-apa pon “CHEMISTRY” penting dalam perkara teamwork ni.....anyway,I must find my own “besi” lah,baru boleh jadi kuat......hahaha....

Kalau zaman sekolah dulu krisis banyak gak...biasalah bila bekerja ngan orang,kalu binatang mudah ja..sembelih ja..haha....

Tu pon boleh handle ngan baik..so,aku rasa perkara camni boleh ja kot aku handle,but I need tyme lah.....

”Di sini lahirnya Pemimpin”..slogan kat sekolah dulu yang masih aku pegang....

Fert kata...”Zaza,biaq besi yang cari magnet”.

No comments: