Tuesday, May 31, 2011

Program Persediaan Keusahawanan Sains UMK di KMK..

Al-Kisah mau dijadikan crita saya n the gangs tetiba join jadi fasilitator untuk pelajar2 baru Asasi UMK...Asasi UMK adalah yang pertama dan mula menerima students pada 23.5 aritu....sungguh berdebar,hanya 19 orang sahaja yang datang...
 Ini adalah program pertama usahasama UMK(FASA)-KMKulim......tetapi malangnya tiada seorang pon wakil staff UMK yg menghadirkan diri sepanjang program dilaksanakan..bagi kami fasi UMK langsung tiada masalah dengan sikap mereka yang macam tu..bukan nak buka pekung didada tapi mual melihat keadaan di KMKulim aritu..MEMALUKAN...sepatutnya program yang dikendalikan oleh staff FASA tapi langsung tiada wakilnya,so kami plak terpaksa mengambil alih program tersebut..so,berceramah la aku selama 2 jam...huh..free plak tu..haha..xkesah la...Kami bersyukur adik2 yang hadir sangat best,very supportive and langsung tiada yang pasif..best!!!...itulah pengubat kami di sana...haha...ditambah kemenangan pada malam penjanaan kreativiti cukup menaikkan moral pelajar2..

Teguran dr saya yang naif....Program yang kita anjurkan,pertama kalinya pulak tu..sebagai perintis Asasi UMK..pihak UMK perlulah memberi perhatian sedikit..mmg lah benar students U perlu berdikari,tetapi untuk program macam ni..kami Fasi UMK agak malu bila ada sesetangah program yg dihadiri orang atasan KMK tapi UMK langsung xdak....Kami xserik untuk jadi Fasi lagi...InsyaAllah..ckg2 di KMK sangat supportive and happening...best2 sangat!!!!!!...Special Thanks to Tn Hj Kamal Yahaya,Ckg Hayazi,Ckg Safura n team...Untuk menaikkan nama universiti kerjasama staff n students amat penting...diharap hal sebegini xakan berulang...Memalukan nama UMK pon membuatkan nama university kita popular..tak gitu ????????????

TQ to Zack,Zulek,Mumtaz,Illi,Paat,Izu......

2 comments:

Nora Amelia said...

ala abang zharif tak sebut pun nama kami adk2 ni. Huu. Hari ni ada sorang lagi masuk, 20 org lah kami. Lelaki, namanya Syazwan.
-adk nora

zharif said...

haha...xbleh la nak mentioned semua nama....bagus2 dah ada penambahan lelaki....haha..kenalkan dia ngan kami...