Tuesday, May 10, 2011

Projek Cuti Semester...



Assalamualaikum..dah lamo den x update blog nie....almaklumlah sibuk sikit....

First,cuti ni barulah aku nak start ambek lesen moto & motokar....hehe...xyah la story banyak2...

Second,projek mengubah sosio-ekonomi keluarga,aku mula menternak itik telur dan daging..aku ajar ayah aku camna nak buat recording setiap pembelian dan setiap hari keadaan itik-itik tersebut..our market aku bajet dalam bulan puasa ni semuanya boleh jual...InsyaAllah....dulu kami dah memang menternak tapi biasalah orang kampung xleh tengok orang len senang sket..depa racun abeh aku punya itik-itik...mak aku menangis tengok pagi2 semua itik mati bergelimpangan,xpa la...hanya Tuhan yang mampu membalasnya.....tapi kali kami nekad untuk seriously involve dalam penternakan poultry....idea penternakan ini aku nak share ngan kawan2 aku kat UMK,semua proposal dah dihantar...tapi dipendingkan...at last,ada my friend ni yang xkena-mengena ngan kos penternakan pon, buat proposal yang sama,then they got approval from dean...so,aku rasa dah terlepas peluang nie..huahuahua..sedih la jugak...tp,xkesah lah....janji aku dah ada owned business kat rumah...xrugilah..lupakan kat UMK tu.....next month,nak start bela ayam kampung plak....so,rumah aku akan dipenuhi poultry.....hahaha....

"BIAR PENTERNAK SAHAJA YANG MENTERNAK"

No comments: