Thursday, February 23, 2012

Tiada istilah jauh....

Sekarang ni aku meneruskan kehidupan di negeri keselatan tanah air..JOHOR DARUL TAKZIM!..
Dalam kehidupan aku,jika tempat itu tidak dapat berhubungan ngan famili,barulah dikira jauh..errmmm..what eva lah!...
Memang aku dilahirkan di Kedah,sekolah & matrik pon di sana..
Bohsan jugak asyik-asyik tempat sama ja..
Since I was 13,aku dah bercampur ngan member2 around Malaysia...
Dah masak dah ngan budak2 dari negeri lain..macam2 pe'el...(racist ker ni)..??
Hampir semua negeri dah dapat jejak kaki...cuma Sabah je belom..@frankie bwk saya!
Betul kata orang tua,"Jauh perjalanan luas pemandangan"...
Kalau kita berada jauh dari "comfort zone" kita..
kita akan lebih menghargai kurniaannya..

Ya..mungkin hujan emas ja di tempat orang..
Hujan batu dinegeri sendiri...apa kata,tadah hujan emas tu dalam bekas..dan bawak balik ke tempat kita..
Baru berguna perjalanan jauh kita tu...
Sebenarnya,jika meletak istilah "jauh" itu..akan memerangkap minda dan pancaindera serta pemikiran kita..
Kita perlu berada jauh sedikit walaupon 5 langkah untuk kita melihat apa kelebihan kita serta kekurangan yang boleh diperbaiki...
Wallahua'lam...

No comments: