Saturday, August 31, 2013

Kak Norma buat Comeback!


Dulu time darjah 4,mak dah berniaga laksam bagai......
pastu bila prestasi akademik jatuh..xbanyak pon..dari number 1 ke number 6..
Mak rasa bersalah sebab jarang ada kat rumh,tak memberi fokus kepada aku time tu...
Then, depa ambik keputusan untuk berhenti berniaga dan memberi fokus kepada anak2 baik..
Alhamdulillah,pengorbanan tu berhasil....

Lani, Ogos 2013.....kami mulakan balik business dulu....
pada mulanya just jual dengan laksam...
orang area ni memang suka makan laksam tak kira pagi atau petang....
Seminggu berlalu..sambutan mula2 slow sebab ramai yang belum tau...
Masuk minggu kedua,semakin ramai..then,kami pon start menambah menu..
laksa dan bihun sup...
Tiba2 bihun,mee,kuetiau sup dan laksa pulak menjadi laris...
siap terlajak laris....
sekali orang makan,mesti akan datang lagi....

Setelah hampir 10 tahun berhenti dari berniaga....cabaran kali ni agak mencabar dengan bahan mentah yang semakin mahal dan juga persaingan2 dari kedai berhampiran Kuala Kedah...
"Introducing high price in market shows the quality of product"
10 tahun dulu,laksam Kak Norma sepinggan RM1,lani dah RM3...
Kepuasan bila tengok customer hirup licin kuah...
tak kira lah..kuah laksam ka laksa mahupun sup...
Sup ni mudah....aku pon dah pandai buat..tggu time nak bukak cawangan jaaa...hahaha
kalau lalu area Kubang Rotan..singgah2 ler...warung kecil,rasanya 5 STAR! InsyaAllah...
kami juga sedia menerima tempahan untuk jamuan/kenduri area ALor Setar dan Jitra..
bukan laksa,laksam,sup2 sahaja..
Nasi Jagung+ set
Nasi Tomato+ set
Nasi Daging + set
itu pon boleh...
just Call/watssup/pm
019-9676469
Zharif


No comments: